Ç’farë ësht një web faqe dhe si krijohet, për fillestar

Ç’farë ësht një web faqe dhe si krijohet, për fillestar

Një faqe në internet ose uebfaqe është një dokument i shkruar zakonisht në HDML (Gjuha e Shenjave Hipertext) që është i arritshëm përmes Internetit ose rrjeteve të tjera duke përdorur një shfletues të Internetit . 

Një faqe në internet arrihet duke futur një adresë URL dhe mund të përmbajë tekst, grafikë dhe lidhjet në faqet e tjera të internetit.

Nëse ju jeni duke shitur produktet tuaja në internet, ose thjesht dëshironi të siguroni disa informacione në lidhje me biznesin tuaj dhe detajet e kontaktit tuaj, të keni një faqe në internet është pothuajse thelbësore.

ëhtë një ide e mirë të mendoni për atë që shpresoni të arrini me faqen tuaj të internetit para se të filloni të krijoni një të tillë. 

Hulumtimi në faqet e internetit të konkurrencës tuaj mund t’ju ndihmojë të merrni një ide të qartë se çfarë mund të funksionojë më mirë për ju.

Për të krijuar një faqe në internet, duhet të ndiqni 4 hapa themelorë.

Lexoni:Çfar ësht një¨domain name¨dhe pse ju duet

1. Regjistroni emrin ´domain´

Emri juaj i domain duhet të pasqyrojë produktet ose shërbimet tuaja në mënyrë që klientët tuaj të mund ta gjejnë me lehtësi biznesin tuaj përmes një motori kërkimi. 

Klientët tuaj gjithashtu mund të presin që emri juaj i domain të jetë i ngjashëm me emrin e biznesit tuaj.

Emri i domain-it do të përdoret gjithashtu për adresën tuaj të postës elektronike. 

Ndërsa mund të përdorni një adresë emaili falas si hotmail, dërgimi i postave elektronike nga një adresë biznesi duket më profesionale.

Për të regjistruar emrin e domain, do t’ju duhet të gjeni një regjistrues dhe të paguani një tarifë. 

Regjistruesit e akredituar janë organizata të autorizuara, për të ofruar shërbime për njerëzit që duan të regjistrojnë një emër të ri domain, rinovojnë emrin e tyre ekzistues të domain, ose të bëjnë ndryshime në regjistrimin e emrit të tyre.

2. Gjeni një kompani web hosting

Ju do të duhet të gjeni një kompani web hosting për të marrë emrin e domain në internet. 

Shumica e ofruesve të mëdhenj të shërbimeve të internetit ofrojnë shërbime të hostingut në internet. 

Ata gjithashtu mund t’ju japin adresë të shumëfishta me email.

Tarifat mujore për mbajtjen në internet ndryshojnë në varësi të madhsis të faqes suaj të internetit dhe sa vizita merrni.

3. Përgatitni përmbajtjen tuaj

Mendoni se çfarë dëshironi që klientët tuaj të jenë në gjendje të bëjnë përmes faqes tuaj të internetit. 

Kjo do t’ju ndihmojë të përcaktoni cilat pjesë ose faqe dëshironi të përfshini. 

Konsideroni se çfarë informacioni ose transaksioni do të duan klientët tuaj dhe sigurohuni që faqja është e strukturuar për të bërë më të lehtë për ta që të gjejnë dhe të bëjnë gjërat që u duhen.

Po ashtu ju mund të punësoni një profesionist për të hartuar faqen tuaj,

ju gjithashtu mund të dëshironi të konsideroni punësimin e një profesionist për të shkruar dhe strukturuar përmbajtjen tuaj.

Një faqe në internet që është e dizajnuar mirë dhe e lehtë për përdorim të klientëve do të ndihmojë biznesin tuaj të dalë në pah. 

Pasja e përmbajtjes dhe imazhet përkatëse dhe të përshtatshme do t’i ndihmojë klientët të kuptojnë produktet dhe shërbimet tuaja dhe do t’i bëjnë ata të ndjehen rehat me blerjen nga biznesi juaj.

4. Ndërtoni faqen tuaj te internetit

Ju mund të ndërtoni faqen tuaj të internetit ose të keni një zhvillues profesionist të internetit ta ndërtojë atë për ju. 

Uebfaqet duhet të jenë të azhurnuara, kështu që sigurohuni që të planifikoni për mirëmbajtje të vazhdueshme.

Të kesh dikë tjetër të ndërtojë një faqe në internet për ju është një ide e mirë nëse jeni i ri në biznesin në internet. Një zhvillues profesional i uebit mund të ndërtojë faqen tuaj shpejt dhe të sigurojë udhëzime për krijimin e suksesshëm të uebit. Punësimi i një profesionist mund të jetë veçanërisht i dobishëm nëse shikoni të keni një dyqan në internet ose të ofroni shërbime të tjera përmes faqes tuaj të internetit.

Ju do të duhet të hartoni faqen tuaj të internetit në mënyrë që të mund të përdoret lehtësisht në telefonat inteligjentë dhe pajisjet e tjera mobile. Optimizimi i faqes suaj të internetit për përdorim celular do të thotë që numri në rritje i njerëzve që përdorin telefona dhe tableta për të hyrë në internet mund të përdorin faqen tuaj ndërsa ata janë jashtë dhe rreth.

Këshilla të dobishme për krijimin e një faqe në internet

  • Mendoni për atë që klientët tuaj duan të dinë, jo vetëm ato që dëshironi t’u tregoni atyre.
  • Përdorni profesionistë për t’ju ndihmuar. Një uebfaqe joprofesionale mund t’i heqë klientët.
  • Azhurnoni rregullisht faqen tuaj të internetit, veçanërisht nëse përfshini informacione për çmimet tuaja.
  • Sigurohuni që detajet e kontaktit tuaj janë të sakta dhe të lehta për t’i gjetur klientët tuaj.
  • Promovoni faqen tuaj në materialin tuaj të marketingut dhe përfshini atë në kartat e biznesit tuaj.
  • Gjeni se si mund ta bëni faqen tuaj të lehtë për tu gjetur nga motorët e kërkimit, të tilla si Google, për të gjetur. Ky quhet optimizimi i motorit të kërkimit (SEO).

Lexoni:

Krijimi i nje faqe webi, dhe hostimi i tij falas

Si të krijojm një web faqe me wordpress, tutorial i plot hap pas hapi.

Si të hapim një dyqan online me Shopify