Si të hapim një biznes? 9 ide biznesi për 2020

0

Nëse pyeteni si të hapim një biznes është e rëndësishme të filloni me një ide të shkëlqyer biznesi. Gjithçka që ju nevojitet është pak frymëzim. E gjitha fillon me një ide që ka hapësirë ​​të rritet me kalimin e kohës. Kjo listë përfshin 9 ide të shkëlqyera biznesi që mund t’ju ndihmojnë të gjeni sukses në vitin 2024 dhe më gjerë.

Si mund të filloj biznesin tim pa para?

Ju nuk keni nevojë për para për t’u bërë pronar i një biznesi të vogël. Hapi i parë në fillimin e një biznesi pa para është të mbani punën tuaj të tanishme dhe të filloni biznesin tuaj të vogël si, tani për tani, një ndjekje anësore. Pastaj, zhvilloni planin tuaj të biznesit dhe analizoni bazën tuaj të konsumatorit, tregun dhe sfidat e mundshme. Pranë fazave përfundimtare të këtij planifikimi, do të kuptoni më mirë se sa para keni nevojë për të filluar biznesin tuaj. Ju mund t’i gjeni këto para përmes platformave të mbledhjes së fondeve dhe investitorëve . Konsideroni të merrni kredi vetëm si zgjidhja e fundit.

Si mund të filloj një biznes të vogël nga shtëpia?

Bizneset me bazë në shtëpi kanë tendencë të jenë idetë më të përshtatshme dhe të menaxhueshme të biznesit të vogël. Thënë kështu, jo të gjitha idetë e shkëlqyera të biznesit janë të përshtatshme për zyrat e shtëpive, kështu që sigurohuni që biznesi juaj të mund të zhvillohet nga shtëpia – punët me nevoja në vend dhe kërkesat e rënda brenda personave mund të mos jenë të përshtatshme. Në planin dhe buxhetin tuaj të biznesit, sigurohuni që të përfshini çdo pajisje dhe mjete zyre që i bëjnë idetë e biznesit tuaj online të mundshëm, të tilla si një kompjuter të veçantë biznesi, një tavolinë të duhur, internet me shpejtësi të lartë, depozita të kabineteve dhe një faqe në internet për biznesin tuaj.

Nëse jeni gati për të drejtuar biznesin tuaj, merrni parasysh ndonjë nga këto 9 ide të shkëlqyera biznesi.

Shërbimi i transkriptimit

Nëse keni një vesh të mirë dhe mund të shtypni shpejt, një shërbim transkriptimi është një ide e shkëlqyer biznesi që ju lejon të punoni nga shtëpia me një orar fleksibël. Shërbimet e transkriptimit mjekësor  janë veçanërisht të nevojshme pasi teknologjia e njohjes së zërit përhapet për diktimin e ofruesit të kujdesit shëndetësor. Nëse nuk po kërkoni të filloni të gjitha menjëherë, ose nëse keni një ditë pune që dëshironi të mbani për momentin, mund të pranoni sa më pak ose shumë punë transkriptimi siç dëshironi. Për të rritur perspektivat e biznesit tuaj dhe për të justifikuar tarifimin e më shumë, konsideroni të bëheni një transkriptist i certifikuar dhe të paraqiteni në disa specialitete.

Transkriptistët mjekësorë zakonisht ngarkojnë nga 6 deri në 14 cent për linjë transkriptimi, të cilat mund të shtohen shpejt. Koha tipike e kthesës për punën e transkriptimit është 24 orë, kështu që është e rëndësishme të qëndroni në krye të punëve që ju pranoni. Sidoqoftë, fleksibiliteti për të pranuar vetëm disa kërkesa për të filluar do të thotë që mund të shkallëzoheni ndërsa jeni gati, duke e bërë transkriptimin një shërbim të lehtë për të filluar ngadalë. Ju thjesht keni nevojë për një kompjuter, programin e duhur dhe një shërbim të sigurt për mesazhe.

Organizator profesional

Po kërkoni një ide biznesi që vërtet mund të “ndezë gëzimin”? Organizatorët profesionistë, ndihmojnë njerëzit të dekompozohen dhe minimizojnë jetesën. Në një epokë të materializmit, shumë njerëz janë të dëshpëruar të zvogëlojnë dhe të marrin kontrollin mbi pronat e tyre, në vend që t’i lënë gjërat e tyre t’i posedojnë. Minimalizmi po bëhet jashtëzakonisht i popullarizuar, por njerëzit shpesh e kanë të vështirë të bëjnë pjesë me gjërat që i kanë në pronësi për një kohë të gjatë. Një pjesë e të qenit një organizator profesional është të ndihmojë klientët të zhvillojnë një sistem për zvogëlimin dhe mbajtjen e gjërave në atë mënyrë.

Nëse jeni një person shumë i organizuar që ju pëlqen t’i bëni hapësirat funksionale dhe komode, mund të jeni mirë të stërvitni të tjerët të bëjnë të njëjtën gjë. Njerëzit do t’ju paguajnë për t’i ndihmuar ata të krijojnë një metodë për të minimizuar pronat e tyre dhe më pas të mbajnë një hapësirë ​​të organizuar. Për të promovuar biznesin tuaj, pyesni nëse klientët tuaj do t’ju lejojnë të bëni para dhe pas fotografive të zonave të shtëpive të tyre që keni organizuar, dhe përdorni ato për të krijuar një portofol që mund të vendosni në mediat sociale për të tërhequr më shumë klientë.

Shërbimi i pastrimit

Nëse ju pëlqen të pastroni, lehtë mund ta shndërroni atë në një biznes. Me disa anëtarë të stafit, një mori furnizimesh pastrimi dhe transporti, ju mund të ofroni shërbime pastrimi për pronarët e shtëpive, komplekset e apartamenteve dhe pronat tregtare. Shërbimet e pastrimit janë biznese të drejtpërdrejta që kërkojnë relativisht pak mbitension; ju thjesht keni nevojë për planifikim, përkushtim dhe marketing për ta vërejtur biznesin tuaj.

Nëse jeni duke kërkuar të dalloni veten nga shërbimet e tjera të pastrimit, konsideroni të shtoni opsione premium si depilim në dysheme ose larje të jashtme të energjisë për një tarifë shtesë. Këto shërbime mund të jenë faktori vendimtar midis shërbimit tuaj të ri të pastrimit dhe kompanive me përvojë që mbajnë një listë të madhe të klientëve për të siguruar atë nivel pastrimi.

Shkrimtar i pavarur

Nëse jeni një shkrimtar natyror me pak njohuri për marketing, mund të vendoseni veten si një shkrimtar i pavarur. Pavarësisht nëse shkruani bloge, përmbajtje në internet ose njoftime për shtyp, shumë kompani do të paguajnë për shërbimet tuaja. Ju mund të rritni vlerën tuaj duke sjellë  aftësi  për optimizimin e motorit të kërkimit (SEO) në tryezë për të ndihmuar klientët tuaj të krijojnë një strategji për të sulmuar fjalë kyçe specifike që audienca e tyre e synuar tashmë po përdor në kërkimet e tyre në internet. Shumica e shkrimtarëve të pavarur paguajnë nga 40 deri në 50 dollarë në orë, por ata me ekspertizë në një vertikal të caktuar mund të paguajnë edhe më shumë.

Shkrimi i pavarur është një biznes i shkëlqyeshëm për tu realizuar, sepse për sa kohë që keni një lidhje në internet, ju mund të punoni. Shtë një biznes që mund të operoni nga komoditeti i shtëpisë tuaj, apo edhe nga rruga nëse udhëtoni. Nëse krijoni një rrjet mjaft të madh dhe fitoni referime nga klientë të kënaqur, madje mund të  bëni të pavarur të shkruajnë punën tuaj me kohë të plotë .

Shërbimi i kujdesit në shtëpi

Një sfond i kujdesit dhe mikpritjes mund të shkojë shumë për të mbështetur të moshuarit në shtëpi që kërkojnë kujdes brenda shtëpisë. Shtë gjithashtu një shërbim për të cilin kërkesa vetëm do të rritet. Sipas Institutit Kombëtar për Plakjen, mes 2010 dhe 2050,  popullsia 85 vjeç e lart parashikohet të rritet 351% në nivel global , dhe numri global i njëqindvjeçarëve (ata mbi moshën 100) parashikohet të rritet dhjetëfish. Shumë do të kenë nevojë për kujdes dhe ndihmë, shpesh në shtëpitë e tyre.

Për fat të mirë, nuk keni nevojë për një sfond në kujdesin shëndetësor për të ndihmuar të moshuarit dhe të rritni një biznes të suksesshëm në të njëjtën kohë, megjithëse ato aftësi janë të sigurta se do të jenë gjithashtu në kërkesë. Shumë të moshuar kanë nevojë për ndihmë me gjithçka, nga veprimet deri tek riparimet në shtëpi. Me një përvojë, ju mund të konsideroni rritjen e biznesit tuaj për të ndihmuar të moshuarit të kalojnë nga shtëpitë e tyre në ambientet e asistuara të jetesës, duke ofruar shërbime të tilla si paketimin, transportimin, vendosjen ose ruajtjen e mobiljeve dhe pasurive të tyre.

Shërbim përkthimi

Sipas hulumtimeve nga IBISWorld,  industria e shërbimeve të përkthimit po rritet më shumë se 5% në vit . Kjo rritje nuk po tregon shenja të ngadalësimit pasi interneti hap sipërmarrës në vende të tjera drejt tregjeve anglisht folëse dhe anasjelltas.

Kjo prirje ka krijuar një hapje për folësit shumë gjuhë për të ofruar shërbime specifike, të tilla si përkthimi i dokumenteve dhe përkthimi i informacionit në internet në gjuhë për t’u përdorur në tregjet e tjera. Nëse dini gjuhë të shumta, krijimi i një vend në industrinë e shërbimeve të përkthimit mund të jetë një përpjekje e suksesshme.

Agjent i pasurive të patundshme

Për shumë njerëz, lundrimi në tregun e banesave është shumë i madh. Si një agjent i pasurive të patundshme, ju mund t’i ndihmoni njerëzit të gjejnë shtëpinë e ëndrrave të tyre me një çmim që i përshtatet buxhetit të tyre. Në shumë shtete, ju thjesht duhet të plotësoni disa muaj klasa dhe të kaloni një provim për t’u kualifikuar si një agjent i pasurive të patundshme. Edhe me një çertifikim, nuk do të keni askund pa aftësi themelore të njerëzve, kështu që nëse nuk jeni person person, kjo mund të mos jetë rruga për ju. 

Projektues grafik

Korporatat, bizneset e vogla dhe pronarët e vetëm të gjithë kanë nevojë për materiale promovuese tërheqëse, por jo pothuajse të gjithë kanë vëmendjen për atë që duket mirë. Nëse keni një varg artistik dhe dini se si ta organizoni përmbajtjen në një format vizualisht të këndshëm, mund të filloni një biznes të dizajnit grafik për të siguruar fletushka, reklama dixhitale, postera dhe materiale të tjera vizuale tërheqëse. Dizajni grafik ka gjithashtu përfitimin e kërkimit të pak mjeteve fizike përtej një laptop dhe një tavoline.

Biznes printimi me bluza

Ashtu si me dizajnin grafik, ju mund të gëzoni fillimin e një biznesi për shtypjen e bluzave nëse keni një sens të mprehtë artistik – ose mbase thjesht kënaqeni duke marrë vizualitetet e dikujt tjetër dhe duke shtypur ato në ekran mbi një këmishë bosh. Sido që të jetë, nëse keni hapësirë ​​për një pajisje për shtypjen e bluzave, lehtë mund të merrni mjetet e nevojshme dhe të filloni biznesin tuaj të vogël.

dropshipping

Jo të gjitha kompanitë që shesin mallra i ruajnë ato në vend. Në dropshipping, njerëzit që drejtojnë faqe elektronike të tregtisë elektronike shkojnë në një palë të tretë për të përmbushur të gjitha urdhërat. Pala e tretë ka të ngjarë një shitës me pakicë ose një entitet tjetër që drejton një operacion depo dhe transporti. Inventari minimal dhe mjetet e nevojshme për lëshimin e shpejtë e bëjnë atë një ide veçanërisht të shkëlqyeshme të biznesit, nëse shqetësoheni për hapësirat e sipërme dhe ato fizike.

Cilat janë bizneset e vogla më të suksesshme?

Bizneset e vogla që përfshijnë hartimin e faqes në internet, një nëndeg e marketingut dixhital, priren të jenë ndër ato që bëjnë më shumë shitje dhe sjellin më shumë fitime. Njerëzit tani mësojnë për bizneset në internet më shpesh sesa përmes rrugëve të tjera, kështu që gjetja e klientëve dhe një rrjedhë e qëndrueshme e të ardhurave nuk është zakonisht e vështirë. Shërbimet e pastrimit dhe bizneset e pasurive të patundshme gjithashtu kanë nivele të larta suksesi, që ka kuptim – të gjithë njerëzit kanë nevojë për shtëpi, dhe ata preferojnë ato të pastra.

Cili do të ishte një biznes i mirë i vogël për të filluar?

Nëse jeni i shqetësuar për maksimizimin e fitimit tuaj ndërsa minimizoni ngarkesën tuaj të punës, një biznes i mirë i vogël për të filluar mund të jetë ndonjë nga ato që më së shpeshti rezultojnë të suksesshëm. Sidoqoftë, nëse jeni më të interesuar të përfshini pasionet tuaja në punën tuaj ndërsa fitoni para të mjaftueshme për të jetuar, një biznes i mirë i vogël për të filluar është gjithçka që ju përmbush, kërkon që ju të përdorni aftësitë tuaja dhe ju ofron një ekuilibër të mirë pune-jetë. Ka kaq shumë ide të shkëlqyera biznesi sa që kjo pyetje nuk ka përgjigje objektivisht të saktë – ju e dini më mirë se kushdo që idetë e biznesit të vogël do t’ju sjellin lumturi, sukses dhe stabilitet.

Leave a Reply