Krijimi i nje faqe webi, dhe hostimi i tij falas

Krijimi i nje faqe webi, dhe hostimi i tij falas

Nëse kërkoni të krijoni një webfaqe, por nuk dini nga të filloni? Atëher jeni në vendin e duhur. Në këtë artikull do të gjeni gjithçka që ju nevojitet për krijimi i një faqe,webi dhe hostimi i tij falas ose me një çmim të përballueshëm .

Ne besojmë se krijuesit e faqeve në internet janë ndoshta opsioni më i mirë për ata që nuk kanë trajnim programimi, por duan të marrin kontrollin e plotë mbi procesin krijimit te web faqes duke e ber krijimin e një faqe webi te leht dhe te shpejt.

Përdorimi i një ndërtuesi në internet si WordPress është aq i thjeshtë sa krijimi i një llogarie në median sociale – thjesht regjistrohuni, ngarkoni përmbajtjen tuaj dhe filloni të ndani.

A është e mundur Krijimi i nje faqe webi falas?

Krijimi i nje faqe webi falas në koohn e sotshme ësht shum leht të gjithë mund të ndërtojnë një faqe në internet sot falas, pavarësisht aftësive të disponueshme të teknologjisë, njohjes së kodimit dhe ekspertizës në hartimin e uebit. 

Kjo mund të jetë një detyrë mjaft sfiduese dhe e frikshme për fillestart, por është e mundur të arini, nëse keni motivimin e duhur dhe mjetet efektive që mund t’ju ndihmojnë të përfitoni sa më shumë nga procesi i prhapjes së internetit.

Ajo që duhet të kuptoni është se krijimi i nje faqe webi dhe hostimi i tij falas kërkon pak kohë dhe përpjekje dhe do të duhet të plotësoni të gjitha hapat e procesit të zhvillimit të projektit vetë. 

Krijimi i nje faqe webi nuk është aq e komplikuar mjafton që të jeni të vetëdijshëm për fazat kryesore të procesit dhe jeni me fat që të zgjidhni mjetet dhe resurset e duhura për ndërtimin e faqes në internet.

Ju nuk do të keni nevoj të punësoni një projektues ose një agjensi në internet për ta bër krijimin i nje faqe webi për ju.

Në vend të kësaj, ju duhet të investoni në disa përpjekje dhe kohë në zgjedhjen e softuerit të duhur për krijimin i nje faqe webi falas. 

Këtu ndihmojnë shumë krijuesit e faqeve të internetit.

Ndërtuesit e faqeve në internet dhe Sistemet e Menaxhimit të Përmbajtjes janë dy mënyra të njohura të zhvillimit modern të faqes në internet DIY. 

Të dyja opsionet bëjnë të mundur fillimin dhe menaxhimin e projekteve me cilësi dhe të dy nuk kërkojnë programim serioz ose përvojë në krijimin e faqes në internet.

Ndërtuesit e faqeve në internet janë më intuitivë, të thjeshtë dhe më të përshtatshëm sesa CMS, megjithëse, kjo e fundit lejon liri më të madhe krijuese dhe personalizim të përparuar të dizajnit të faqes në internet . 

Ju nuk keni pse të jeni një pro-kodues ose një projektues i aftë për të zotëruar dhe përdorur ndërtuesit e faqeve në internet – kaq të kuptueshme dhe të lehta janë sistemet.

Kur është fjala për përdorimin e CMS, megjithatë, duhet të jeni gati të shpenzoni më shumë kohë dhe përpjekje për të zotëruar procesin e dizajnimit të uebit. 

Përdorimi i Sistemeve të Menaxhimit të Përmbajtjes fillimisht nënkupton disa njohuri për kodimin dhe ekspertizë në krijimin e faqeve në internet. 

Ju thjesht nuk do të arinit pa redaktimin e kodit, nëse keni ndërmend të krijoni një faqe interneti profesionale me performancë të jashtëzakonshme dhe dizajn ekskluziv.

Kur zgjidhni platformën më të përshtatshme dhe efektive për krijimin e nje faqe webi falas, ka kuptim të merren parasysh disa aspekte. 

Këto përfshijnë njohuritë tuaja për bazat e kodimit, aftësitë, përvojën në krijimin e faqes në internet, llojin e projektit që synoni të filloni, qëllimet afatshkurtra dhe afatgjata etj.

Është koha e duhur për të diskutuar nuancat kryesore të përdorimit të të dy llojeve të sistemeve për t’ju ndihmuar të zbuloni zgjidhjen më të mirë për të cilën do të venosni në planin afatgjatë.

Strikingly

Zgjidhni cilën Platformë të krijimit të nje faqe webi dot prdorni

Shkathtësia e krijuesve të faqeve të internetit falas nuk do të thotë që ju duhet të zgjidhni shërbimin e parë që do të gjeni. 

Ka sisteme, të cilat funksionojnë më mirë për detyrat tuaja të veçanta të projektimit në internet dhe gëzojnë popullaritetin në mbarë botën për shkak të veçorive, mjeteve dhe detyrave të tyre të mbuluara.

3 Ndërtuesit më të mirë të faqeve në internet për të krijuar një faqe webi falas:


SITE123 - Ndihmë e shkëlqyeshme për projektimin. 
Weebly - Ideale për bizneset e vogla. 
Strikingly - Krijuar për Uebfaqe të thjeshta. 
WordPress- E përkryer për Blogim. 
IM creator- E shkëlqyeshme për bizneset 
Webnode - Vendosje e shpejtë dhe e thjeshtë. 
Mozello - Krijoni faqe të thjeshta shumëgjuhëshe. 
Simpleite - Redaktim i shkëlqyeshëm.

Zgjidhni dhe lidhni një Emër Domain

Tani që keni provuar dhe zgjedhur mjetin e duhur për krijimin e nje faqe webi, është koha që të vazhdoni me zgjedhjen e domain . 

Zgjedhja e domenit ka shumë rëndësi, kur bëhet fjalë për rritjen e reputacionit dhe popullaritetit të projektit tuaj. 

Asnjë nënfushë nuk pranohet këtu pasi kjo padyshim që do të ketë ndikim negativ në promovimin e mëtutjeshëm të biznesit tuaj.

Zgjedhja e emrit domain duhet të bazohet në disa aspekte. Duhet të jetë e kuptueshme dhe e lehtë për t’u mbajtur mend, në mënyrë që vizitorët tuaj potencialë të internetit ose klientët të mund ta mbajnë në mend, në vend që ta vendosnin diku tjetër. 

Ajo nuk duhet të jetë shumë e gjatë dhe duhet të jetë e detyrueshme të lidhet me emrin e biznesit tuaj në të cilën përqendroheni.

Lexoni:

Çfar ësht një ¨domain name¨dhe pse ju duet

A ja vlem të paguani për krijimin e nje faqe webi ose jo?

Edhe pse, krijuesit e faqeve të internetit dhe CMS ofrojnë një mundësi për të filluar dhe menaxhuar projekte me pamje të plotë pothuajse pa asnjë kosto, ato nuk janë krejtësisht falas. 

Secila prej këtyre platformave vjen me abonimeime të paguara ( ose shtojca ) që përmbajnë një gamë të gjerë karakteristikash, mjetesh dhe opsionesh për krijimin e nje faqe webi. 

A janë planet e paguara me vlerë investimi në planin afatgjatë?

Definitivisht po. Ju merrni mjetin që ju vë në krye të procesit të zhvillimit të krijimi i nje faqe webi, duke siguruar lirinë e veprimeve, qasjen e qëllimshme dhe intuitive të projektimit të internetit, si dhe qasje në mjete të shumta të personalizimit të dizajnit.

Nga njëra anë, ju mund t’i përdorni këto karakteristika pa paguar ato dhe rezultati do t’ju tërheqë. 

Sidoqoftë, nëse me të vërtetë keni ndërmend të filloni një projekt të ngarkuar me një funksion të lartë me performancë të lartë dhe tërheqje vizuale mbresëlënëse, ne ju rekomandojmë të ndërtoni në njërën prej opsioneve të paguara të dhëna nga platforma e zgjedhjes suaj.

Create Your Website or Online Store Today with Mozello. Try now! It's Easy, Fast & Free

Ky është padyshim një investim i denjë, i cili me siguri do të paguajë. Për më tepër, abonimet nuk janë të shtrenjta dhe, në shumicën e rasteve, do të duhet të paguani disa dollarë në muaj për të marrë rezultatin që do t’i përmbahet të gjitha nevojave tuaja dhe kërkesave të dizajnit në internet.

Për në fund

Nëse doni të krijoni një faqe në internet, atëherë mënyra më e mirë për ta bërë atë shpejt dhe pa kosto është të përdorni një ndërtues të faqes në internet. 

Këto shërbime mbulojnë një spektër të gjerë të nevojave për krijimin e faqeve në internet dhe lejojnë fillimin e një projekti të mirë më vete. 

Nuk ka nevojë të merresh me studiot e dizajnit në internet ose të angazhoni programues të internetit . 

Në vend të kësaj, ju merrni një mundësi për të kursyer, duke shfrytëzuar rezultatin më të lartë, i cili sigurisht do të tejkalojë pritjet tuaja.

Ndërtuesit e faqeve të internetit të shqyrtuara në artikull janë të rangut më të lart që mund ti gjeni.

Ato bëjnë të mundur krijimin e faqeve të internetit të denjë në kohën më të shkurtër të mundshme dhe me investime minimale financiare. 

Testoni ato për të zgjedhur zgjidhjen që funksionon më mir për nevojat tuaja të veçanta për krijimin e nje faqe webi.