Çfarë është ”Affiliate marketing” Udhzues i plotë

Çfarë është ”Affiliate marketing” Udhzues i plotë

Affiliate marketing është procesi me të cilin një promovues fiton një përqindje për marketing të produkteve të një personi tjetër ose të një kompanie. Promovuesi thjesht kërkon për një produkt e provon, pastaj promovon atë produkt dhe fiton një pjesë të fitimit nga çdo shitje që ai bën. Shitjet gjurmohen përmes linqeve të bashkëpunimit nga një faqe në tjetrën.

Megjithëse ka shumë mënyra për të fituar para ne internet , një nga mënyrat më të shpejta dhe më të lehta për të fituar para në internet është affiliate marketing.

Affiliate marketing është një taktikë e popullarizuar për të nxitur shitjet dhe gjeneruar të ardhura të rëndësishme në internet. 

Janë jashtëzakonisht të dobishme për të dyja palët si pr kompanit dhe tregtarët, shtytja drejt taktikave më pak tradicionale të marketingut është shlyer tashmë,sidomos ne SHBA ku ky koncept i ri i marketingut ësht më tepër i popullarizuar:

  • 81% e brendeve dhe 84% e botuezve përdorin fuqinë e affiliate marketing, një statistikë që do të vazhdojë të rritet ndërsa shpenzimet e marketingut rriten çdo vit në Shtetet e Bashkuara.
  • Ekziston një rritje prej 10.1% në shpenzimet e affiliate marketing në SHBA çdo vit, që do të thotë se deri në vitin 2021, ky numër do të arrijë në 6.8 miliardë dollarë.
  • Në vitin 2019, kostot e affiliate marketing janë vlerësuar të jenë 62% të skemave tradicionale të marketingut, ndërsa njëkohësisht gjenerojnë tre herë përparësi të metodave tradicionale. Në fakt, 16% e të gjitha porosive të bëra në internet mund t’i atribuohen ndikimit të affiliate marketing.

Në Mars të 2017, struktura e affiliate marketing në Amazon ndryshoi, duke ofruar norma prej 1-10% të të ardhurave të produktit për krijuesit, duke ofruar mundësinë që bashkëpunëtorët të rrisin në mënyrë dramatike të ardhurat e tyre pasive bazuar në vertikalen në të cilën po shesin.

Jason Stone, i njohur ndryshe si Milioner Mentor, kishte bër më shumë se $ 7 milion në shitjet me pakicë vetëm në muajt qershor dhe korrik në 2017.

Të ngjajshme;

 Si te fitoni para nga youtube

5 mënira si të fitoni para nga instagrami

Puno on line nga shtpija

Si të bëheni një “Freelancer”shkrimtar i pavarur

Sa mund të fitosh me ”afiliate marketing”

Një metodë e shpejtë dhe e lirë për të fituar para pa telashet e shitjes së një produkti, affiliate marketing ësht një mundsi e mrekullueshme për ata që kërkojnë të rrisin të ardhurat e tyre në internet. 

 Edhe nëse keni një biznes ekzistues,affiliate marketing është një nga mënyrat më të lehta për të shtuar të ardhurat në biznesin tuaj.

Por, si paguhet një tregtar i affiliate marketing pas lidhjes së shitësit me konsumatorin? 

Përgjigja është e ndërlikuar. Konsumatori jo gjithmonë ka nevojë të blejë produkt. 

Në varësi të programit, tregtari i affiliate marketing mund të paguhet në mënyra të ndryshme:

1. Për Shitje

Shitësi, qoftë një sipërmarrës i vetëm apo ndërmarrje e madhe, është një shitës, tregtar, krijues produkti ose shitës me pakicë me një produkt në treg. Produkti mund të jetë një objekt fizik, si mallrat shtëpiake, ose një ngs prodhimet e kozmetikës. Gjithashtu i njohur si markë, shitësi nuk ka nevojë të përfshihet në mënyrë aktive në marketing, por ato gjithashtu mund të jenë reklamuesi dhe fitimi nga ndarja e të ardhurave që lidhet me marketingun

2. Për përmbushje

Një sistem më kompleks, i bazuar në konvertimin e vizitorve. Tregtari duhet të bindë konsumatorin të vizitojë faqen e internetit të tregtarit dhe të kryejë veprimin e dëshiruar – pavarësisht nëse është duke mbushur një formular kontakti, të regjistrohet për një provë të një produkti, të pajtohesh në një gazetë ose të shkarkosh softuer ose skedarë.

3. Për klikim

Ky program përqendrohet në ridrejtimin konsumatorëve nga platforma e jua si blog post, youtube video, vepfaqe, etje drejt faqes te internetit të tregtarit. Kjo do të thotë se ju duhet të angazhoni konsumatorin në mënir që ata do të lëvizin nga faqja e juaj në faqen e tregtarit. dhe ju paguheni bazuar në rritjen e trafikut në faqen e tregtarit.

Si mund të bëhesh promovues (afiliate marketer)

Është relativisht e thjeshtë për të bërë affiliate marketing dhe ka më shumë potencial fitimi sesa thjesht publikimi i reklamave në faqen tuaj të internetit.

Affiliate marketing ju lejon të fitoni para në internet, edhe nëse nuk keni një blog, vebfaqe ose ndonjë produkt tuajin. 

Affiliate marketingu në të vërtetë është një nga mënyrat më të shpejta dhe më të lehta për të fituar para në internet dhe duhet të jetë një pjesë e portofolit të çdo pronari të afarizmit në internet.
Formula e affiliate marketing mbetet relativisht konstante pa marrë parasysh se çfarë tregu apo sektor mbuloni. 

Detyra juaj kryesore gjithmonë do të jetë gjenerimi i trafikut (d.m.th. perspektivat e drejtimit në faqen e internetit të tregtarit përmes lidhjes tuaj unike). 

Nëse nuk keni para mund të filloni duke gjetur mënyra për të gjeneruar trafik talas ne faqen tuaj, duke përfshirë bloget, postimin në faqet e tjera, dhe postimin në faqet e mediave sociale si Facebook, Instagram, etj.

Zgjidhni Rrjetin e duhur affiliate marketing

Ju mund të keni dëgjuar për ClickBank , një nga rrjetet më të vjetra dhe më të njohura të affiliate marketing

Një kompani miliardë dollarëshe, ClickBank është e specializuar në produktet dixhitale si e-libra dhe softuer, si dhe faqet e anëtarësimit. 

Nëse nuk e keni konsideruar shitjen e produkteve te infotmacionit , atëherë duhet të konsideroni seriozisht duke marrë parasysh të gjitha përfitimet. 

Produktet e informacionit dixhital ofrojnë prqindje fitimi shumë më të larta (diku nga 10 në 75%) më shum sesa produktet fizike, të cilat zakonisht ofrojnë vetëm 5%. 

Gjithashtu produktet e informacionit dixhital dhe mund të jenë më të lehta për t’u shitur në shumë raste sepse njerëzit mund të marrin qasje të menjëhershme dhe kënaqësi të menjëhershme kur blejnë një produkt informacioni dixhital.

Një tjetër rrjet që duhet të keni parasysh kur bëhet fjalë për promovimin e produkteve është Amazon.com

Siç mund ta dini tashmë, pothuajse çdo produkt fizik mund të shitet në Amazon.com. 

Megjithëse produktet në Amazon zakonisht ofrojnë komisione më të ulëta se sa homologët e tyre të produkteve dixhitale, shitja e produkteve në Amazon si bashkëpunëtor mund të jetë një biznes me vëllim shumë më të madh dhe shumica e njerëzve i besojnë Amazon-it, duke e bërë më të lehtë shitjen e produkteve.

Më në fund, në disa raste, ju mund të punoni me një kompani ose një individ direkt si bashkëpunëtor; në vend se të zgjidhni një rrjet. 

Sipërmarrësit ose ndërmarrjet mund të drejtojnë programin e tyre të bashkëpunimit dhe ju mund të aplikoni drejtpërdrejt tek ata për të promovuar produktet dhe shërbimet e tyre. 

Nëse shihni një produkt që me të vërtetë do të dëshironit ta promovonit si bashkëpunëtor dhe kompania nuk ofron një program zyrtar të bashkëpunimit, ju mund të drejtiheni tek ata për të hartuar një marrëveshje private gjithashtu.

Konsideroni blerjen e produktit para se ta promovoni

Si një promovues i ri, nuk jeni i detyruar të blini çdo produkt që dëshironi të promovoni. 

Sidoqoftë, është e qartë se zotërimi dhe përdorimi i produkteve në të vërtetë është i rëndësishëm për vendosjen e besueshmërisë dhe besimit. 

Njohuritë e mira të produktit mund të nënkuptojnë ndryshimin midis bërjes dhe parashikimit të produktit.

Shkrimi i vlerësimeve të produktit është një mënyrë e shkëlqyeshme për të përmirësuar besueshmërinë tuaj si një bashkëpunëtor tregtar. 

Kjo është veçanërisht e lehtë me produktet e informacionit si librat elektronikë të cilët janë relativisht të lira. 

Pas vendosjes së disa të ardhurave të qëndrueshme, madje mund të jetë me vlerë të blini produkte të nivelit më të lartë, me kusht që të merrni kontakt me krijuesin e produktit për të hartuar një plan strategjik të marketingut që ju çon në nivelin tjetër.

Përdorni mediat sociale për të gjeneruar më shumë klikime

Facebook, Twitter, YouTube, Pintrest dhe të tjera janë mjete të shkëlqyera për marketing. 

Në veçanti, marketingu në video është një mënyrë e shkëlqyeshme për të demonstruar ekspertizën tuaj përmes komenteve, screenshots, dhe demonstrimeve live nëse është e nevojshme.

Soidomos video Facebook Live janë jashtëzakonisht të efektshme, si dhe duke përdorur YouTube për një qasje më afatgjatë ndaj marketingut me video.

Ndërsa në fillim ju mund të përqendroheni në përdorimin e mediave sociale si një mënyrë të lirë për të marrë trafik, mbani në mend se ekzistojnë mënyra të fuqishme për të përdorur reklamat me pages për të arritur audiencën tuaj të synuar dhe për të sjell atë trafik përsëri në faqen tuaj.

A mund të pasurehesh me afiliate marketing ?

Përgjigja është e thjeshtë. Njerëzit e kanë bërë atë dhe njerëzit vazhdojnë ta bëjnë atë, kështu që ësht e mundur të bëhesh një milioner përmes affiliate marketing

Sidoqoftë, pyetja e vërtetë është nëse është një proces i thjeshtë apo jo. Përgjigja është, siç mund ta supozoni, jo.

E thënë ndrishe, nëse doni të fitoni para të mëdha përmes affiliate marketing (p.sh. 500,000 dollarë në vit), do të duhet të punoni shumë. 

Puna e vështirë vetëm,nuk dot mjaftoj. Duhet të edukoheni në SEO dhe në krijimin e faqeve në internet dhe duhet të jeni mjaft të zgjuar, dhe njëkohësisht mjaft të prkushtuar, të mësoni nga gabimet dhe të shmangni sa më shumë prej tyre. 

Nuk mund të ndodhë brenda natës

Nëse doni të fitoni para të vërteta me marketing, atëherë lini mënjanë idenë që është një skemë e pasurimit të shpejtë. 

Marketingu do të çojë vetëm në pasuri të menjëhershme nëse mashtroni dhe kjo, përfundimisht, mund të çojë në gjobitje ose burg. 

Nëse dëshironi të fitoni para në marketing dhe t’i mbani ato të ardhura ndër vite, atëherë duhet ta bëni mirë dhe kjo kërkon kohë.

Fillo në të vogël

Një nga gabimet më të mëdha që bëjnë tregtarët e affiliate marketing është të përpiqeni të bëni shumë njëherësh. 

Ata përpiqen të krijojnë dhjetëra faqe në internet për të promovuar një grumbull produkte dhe më pas ata pyesin veten pse ndjehen të mbingarkuar. 

Të marrësh shumë, veçanërisht në fillim, është një recetë për katastrofë.

Filloni karrierën tuaj të marketingut duke zgjedhur një pjesë të vogël të produkteve për të cilat jeni të interesuar, që ndiheni se mund të mësoni dhe që mund të tregtoni me vetëbesim. 

Përqendroni përpjekjet tuaja në disa produkte të shkëlqyera dhe disa faqe të shkëlqyera për t’i promovuar ato.

Zgjidhni programe të mira

Në të kaluarën, çdo program i marketingut ishte një i mirë. Sot, ka shumë mashtrime dhe skema që kërkohen bashkëpunëtor. 

Shumë herë mund të fitoni para me këto programe të rrezikshme, por ato e bëjnë atë të vështirë duke marrë përqindje të mëdha, duke paguar komisione të vogla dhe duke kërkuar një investim. 

Ironikisht, programet më të mira të bashkëpunimit që ka më shumë të ngjarë të ju bëjnë të pasur janë programet që nuk pretendojnë se janë në gjendje t’ju bëjnë të pasur.

Për të gjetur një program të mirë, filloni së pari me kompani që janë të mëdha dhe të besueshme. Ata zakonisht ofrojnë komisione më të ulëta, por kjo ndodh sepse ata në fakt paguajnë komisionet e tyre. 

Sapo të dini se cilat programe janë interesante, krkoni në internet për të zbuluar nëse ato paguajnë në të vërtetë. 

Ju nuk dëshironi të vendosni me muaj, vetëm për të zbuluar se kompania nuk do të paguajë. 

Më në fund, sigurohuni që programi të ketë një kontakt qendr 

Programet më të mira nuk duhet të jenë në kontakt vetëm kur regjistroheni për herë të parë, ata gjithashtu duhet t’ju dërgojnë me email kur bëni shitje, t’ju mbajnë të azhurnuar në lidhje me fitimet dhe të jenë të disponueshme për zgjidhjen e problemeve.

Kërko ndihmë

Tregtarët më të mirë të affiliate marketing nuk bëjnë gjithçka vetë. 

Në fakt, është e pamundur të fitosh para duke bërë absolutisht gjithçka vet, nga dizenjimi i faqes në krijimin e përmbajtjes.

 Ju mund të zgjidhni të bëni një ose dy gjëra, por mbani mend se puna juaj kryesore nuk është ndryshe nga ajo e një drejtori. 

Ju jeni përgjegjës për koordinimin e gjithë skemës së marketingut. Ju duhet të dini dhe të kuptoni detajet, por nuk duhet të keni duart tuaja në çdo aspekt. 

Mësoni si të organizoni mirë sepse do të bëhet aseti juaj më i madh.


Realiteti kundrejt Fantazisë

Disa njerëz thonë se të pasurosh përmes marketingut është një fantazi. 

Nuk do të pasuroheni nëse planifikoni të bëni asgjë. 

Nëse do bënit asgjë dhe të pasuroheni, të gjithë do të ishin tashmë të pasur. 

Për të fituar para me marketing ju duhet të motivoheni për të punuar shumë. 

Pasi të pozicijononi veten, e cila mund të zgjasë me vite, atëherë mund të uleni dhe të shijoni të ardhurat pasive ndërsa derdhen në llogarinë tuaj bankare.

Mëso SEO

Ju do të duhet të krijoni aftësitë tuaja të SEO për të qen i suksesshm në marketing. 

Kjo do të thotë që ju ose duhet të dini gjithçka në lidhje me SEO vetë, ose duhet të angazhoni dikë për të marrë vendimet e duhura. 

Sido që të jetë, ju duhet të filloni të mësoni rreth SEO sepse do të jetë forca që drejton trafikun në faqen tuaj të internetit.

Të ngjajshme;

Çfarë është ´Seo´? dhe si funksijonon

Si te fitoni para nga youtube

5 mënira si të fitoni para nga instagrami

Puno on line nga shtpija

Si të bëheni një “Freelancer”shkrimtar i pavarur