Si të hapim një dyqan online me Shopify

Si të hapim një dyqan online me Shopify

A doni të hapni dyqanin tuaj online dhe të fitoni para ndërsa flini? Të punoni nga kudo? Të jeni shefi juaj? Nëse po,lexo këtë udhëzues 6-hapësh, që ju mësonë se si të hapni një dyqan online, pa pasur përvojë të ksaj fushe! Hapni dyqanin tuaj që sot.

A doni të hapni dyqanin tuaj online dhe të fitoni para ndërsa flini? Të punoni nga kudo? Të jeni shefi juaj? Nëse po lexo këtë udhëzues 6-hapësh, që ju mësonë se si të filloni një dyqan online, pa pasur përvojë të ksaj fushe! Hapni dyqanin tuaj që sot.

Nëse kjo është hera juaj e parë që hapni një dyqan online ose keni qenë në lojë për një kohë, ky udhëzues do t’ju mësojë se si të hapni një dyqan online në 6 hapa të thjeshtë.

Qëllimi është që dyqani juaj të funksionojë, duke përfshirë produktet që sot, Ju madje mund të bëni shitjen tuaj të parë!

Këtu është një indeks i shpejtë për t’ju ndihmuar të lundroni këtë udhëzues:

 • Hapi 1: Zgjidhni sektorin tuaj
 • Hapi 2: Zgjidhni midis ”dropshipping” ose mbajtjes së produkteve tuaja
 • Hapi 3: Bëni një ide biznesi dhe regjistroni emrin ”domain
 • Hapi 4: Zgjidhni produktet për të shitur
 • Hapi 5: Krijoni faqen tuaj te internetit me një ndërtues dyqanesh në internet
 • Hapi 6: Publiko dhe reklamo dyqanin tuaj online

Gati për të filluar?

Hapi 1: Zgjidhni sektorin tuaj

Kjo në thelb don të thotë se çfarë do të shesësh dhe kujt po i shet. Disa sipërmarrës për herë të parë nuk bëjnë një mendim të madh në kët pyetje.

Sektori juaj ndikon në shumë gjëra, duke përfshirë:

 • Shifrat e shitjeve tuaja
 • Sa përpjekje do të duhet të vini në mbështetjen e klientit
 • Nëse do të keni konsumatorë të përsëritur apo jo

Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të marrësh pak kohë për të menduar për një vendim që është strategjik.

Sektori i juaj është e ndarë në pjesë: çmimi, audienca, mundësia e tregut.

Së pari, le të flasim për çmimet.

Në nivelin më themelor, të gjithë e kuptojmë këtë koncept:

nëse shisni artikuj më të lirë, shumë njerëz ka të ngjarë të blejnë, por vlera juaj mesatare e porosisë do të jetë më e vogël.

Nëse shisni sende më të shtrenjta, më pak njerëz ka të ngjarë të blejnë, por fitimi i juaj do të jetë më i madh.

Mirë, pra, cilin ta zgjedhim? A ka ndonjë çmim minimal për tu mbajtur në mend?

Ndërsa nuk ka asnjë rregull të vështirë dhe të shpejtë, përpiquni të çmoni artikujt tuaj në 50 euro ose më lart.

Këtu është arsyeja që qëndron pas saj:

Pas llogaritjes së operacioneve, deponimit dhe kostove të marketingut, shumica e pronarëve të dyqaneve  të e-commerce përfundojnë me një marzh fitimi 20-30%.

Mendoni për këtë në këtë mënyrë:

Sasia e kohës dhe energjisë që shpenzoni për përpunimin dhe përmbushjen e porosisë tuaj është e njëjtë, pavarësisht nëse jeni duke shitur artikuj 20 ose 100 euro

Për më tepër, ekziston edhe besnikëria e markës, popullariteti dhe jetëgjatësia për t’u marrë në konsideratë.

Le të fillojmë me besnikërinë e markës.

Me pak fjalë, ju duet të shmangni sektoretë cilat tashmë janë të mbizotëruara nga emrat e njohura.

Tjetra, le të kalojmë në popullaritet.


Ju duhet të përpiqeni të identifikoni një vend ose produkt që ngadalë por në mënyrë të vazhdueshme po rritet në popullaritet.
Për t’ju ndihmuar, këtu është një mjet i thjesht por shum i dobishëm: Google Trend

Thjesht futni fjalën tuaj dhe do të keni mundësi të shihni se sa njerëz po kërkojnë termin (qoftë në të gjithë botën, ose brenda një vendi të veçantë).

Mundohuni pak për të gjetur një produkt ose shrbim që tregon një trajektore të qetë dhe ne ritje, por për sa kohë që tendenca e përgjithshme është pozitive, kjo është mjaft e mirë!

Së fundmi, merrni parasysh jetëgjatësinë e klientëve tuaj.

Kjo pjesë kërkon që të mendoni disa hapa përpara, por është e rëndësishme ta keni atë parashikim kur filloni një biznes.

Pasi të keni bërë shitjen tuaj të parë dhe të keni kryer operacionet tuaja pa probleme, hapi tjetër natyror është të punoni për të gjeneruar më shumë të ardhura.

Si e bën atë? Shumë sipërmarrës përpiqen të rrisin vlerën e tyre të jetëgjatësisë së klientit, dhe ata dalin me strategji për të mbrojtut klientet e tyre egzistues dhe për të vazhduar shitjen e tyre.

Ja pjesa e ndërlikuar:

Disa sektor janë absolutisht të tmerrshme për jetëgjatësinë e klientit.

Ju duet të jeni të vetëdijshëm për këto para kohe , kështu që mos e gjeni veten 6 muaj në biznes duke u përpjekur të kuptoni se si të rritni fitimin tuajtuaj.

Në mënyrë që të shkallëzoni biznesin tuaj, ju do të duhet të shpenzoni në mënyrë agresive në reklama dhe forma të tjera të marketingut.

Ju do të keni ngecur në një lak të pafund të blerjes së klientit. Dhe pasi të keni ndaluar, shitjet tuaja gjithashtu bien.

Mirë, para se të kalojmë në pjesën tjetër, këtu është një përmbledhje e shpejtë:

Karakteristikat jofitimprurëse zakonisht shoqërohen me produkte me çmime më të lira, ngjallin një ton besnikëri ndaj markës, nuk po rriten në popullaritet, ose nuk kanë jetëgjatësi të klientit.

Karakteristikat fitimprurëse, nga ana tjetër, janë të lidhura me produkte më të shtrenjta, nuk evokojnë besnikërinë e markës, po rriten në popullaritet dhe kanë jetëgjatësi të klientit.

Një gjë e fundit:

Ne rekomandojm që mos të hyni verbërisht në një vend ku nuk dini absolutisht asgjë.

Nëse gjeni një vend që përshtatet me kriteret e mësipërme, por është i ri për ju, merrni kohën tuaj për të bërë një hulumtim të tregut .

Në fund , sa më shumë të kuptoni konkurrentët tuaj dhe si funksionon një produkt ose shrbim ose industri, aq më mirë jan shanset tuaja për të ndërtuar një dyqan online të suksesshëm.

Hapi 2: Zgjidhni midis “dropshipping” ose shitjes së produkteve tuaja.

Hapi tjetër për fillimin e një biznesi në internet? Vendosni nëse dëshironi ”dropshipping”ose të mbani produktet tuaja!

”Dropshipping” është bërë super popullor, por si çdo gjë tjetër, ajo vjen me sfidat e veta.

Në këtë pjesë, do t’flasim nga të mirat dhe të këqijat e dropshipping përkundrejt mbajtjes së produkteve tuaja, në mënyrë që të mund të merrni një vendim të informuar për zgjedhjen më të mirë për ju.

Le të fillojmë me dropshipping.

Në disa mënyra, dropshipping mund të shihet si habi i fundit i dyqaneve elektronike.

Ju nuk mbani inventar, që do të thotë:

 • Ju nuk keni nevojë për kapital për të blerë artikujt tuaj
 • Ju mund të rendisni më shumë artikuj në dyqanin tuaj ecommerce, me rrezik zero
 • Pa shpenzime të deponimit
 • Asnjë aktivitet i mbledhjes dhe paketimit

Në thelb, dropshipping e ruan fushën e lojës.

Me dropshipping, pothuajse kushdo mund të hyjë në ecommerce.

Edhe një nxënës i shkollës se mesme që ende merr ndihmën e tij nga nëna dhe babi.

Kushdo.

Por këtu janë gjërat jo aq të mira në lidhje me dropshipping:

Së pari, ju keni kontrollin zero mbi përmbushjen.

Sigurisht, ideja për të vendosur produkte derisa një komani tjetër meret me prmbushjen e porosis ësht mjaft trheqse

Por këtu është edhe problemi.

Kur ata vonohen (dhe ata do të vonohen  , në një moment apo tjetër), klientëve tuaj kjo nuk tot ju plqej shum.

Për dyqanet e e-commerce që merren me përmbushje brenda shtëpisë, është mjaft e lehtë të kërkosh falje, të korrigjosh problemin dhe të vazhdosh më tej.

Por dropshippers të cilët duhet të komunikojnë me prodhuesit që janë në një qytet të ndryshëm, apo edhe në kontinent …

Natyrisht, jo aq e lehtë.

Për më tepër, kthimi i produkteve është gjithashtu problematik.

Shumica e shitësve në AliExpress (i cili është platforma më e popullarizuar dropshipping) nuk bëjnë kthime.

Dhe edhe nëse e bëjnë këtë, do t’ju duhet një amshim që ju të dërgoni produktin e dëmtuar të klientit tuaj tek prodhuesi, të merrni zëvendësimin prej tyre dhe ta dërgoni këtë përsëri te klienti juaj.

Pra, ju keni dy mundësi:

1. Vendosni në politikën tuaj të dyqaneve që nuk lejoni kthime fare

2. lejoni kthimin dhe thithjen e kostos.

Nëse po filloni me një buxhet të kufizuar, ju mund të vendosni që most pranoni kthime.

Por kjo mund të mos ket efekt pozitiv mbi biznesin tuaj

Ju jeni një markë e re që askush nuk ka dëgjuar ndonjëherë dhe ju duhet të krijoni besim me klientët tuaj.

Pra, nëse keni një politikë të rreptë të kthimit pa kthim, ajo me siguri do t’i shuajë klientët tuaj të mundshëm nga blerja në dyqanin tuaj.

Ja çfarë ju rekomandojm:

Kthimi i ofertës, por vetëm për sendet me defekt, dhe deklaroni se sendi duhet të ju dërgohet brenda një periudhe kohe më të shkurtër (mbase 7 ditë?) Për t’u kualifikuar.

Në të njëjtën kohë, mbani shënimet e kthimeve që ju merrni.

Nëse një prodhues vazhdimisht dërgon produkte me defekt, ndaloni së punuari me to dhe në vend të kësaj kërkoni një prodhues tjetr.

Kalojm, në disavantazhin e fundit të dropshipping – mungesa e markës.

Pra, këtu është problemi më i madh:

Ju mund të kërkoni që furnizuesi juaj të mos përfshijë materiale promovuese brenda paketave që ato dërgojnë tek klientët tuaj, gjë që e bën më pak të qartë se po bëni dropshiping.

Por ka shumë të ngjarë që ju nuk do të jeni në gjendje t’i bindni ata të përdorin çdo lloj paketimi me porosi me emrin e kompanisë tuaj ose logon në të.

Kjo do të thotë që klientët tuaj nuk do të kenë përvojën më të mirë.

Nuk do të ketë asgjë në kuti, ose brenda kutisë, për të treguar që është nga dyqani juaj.

Nëse thjesht po përpiqeni të bëni një tregti të shpejtë kjo është në rregull.

Por nëse doni të ndërtoni një markë, kjo është një pengesë kryesore.

Ju mund të jeni në gjendje të bindni furnizuesit tuaj për të vendosur materialet tuaja në kuti, por kjo është e rrallë dhe ka të ngjarë t’ju kushtojë.

Tani ne kemi mbuluar gjithçka që duhet të dini rreth dropshipping, kështu që le të vazhdojmë me opsionin tjetr të mbani produktet tuaja.

Disavantazhet janë të dukshme:

 • Blerja e inventarit kushton para
 • Ruajtja e inventarit kushton para
 • Brendimi dhe paketimi kushton kohë / para

Në thelb, mbajtja e produkteve tuaja është më e kushtueshme dhe një dhimbje koke.

Me dropshipping, ju mund të transferoni disa aspekte të ecommerce.

Por kur mbani produktet tuaja, ju jeni përgjegjës për gjithçka, dhe ka shumë më shumë pjesë të enigmës që duhet të bëhen së bashku.

Në anën e ndritshme, përfitimet e mbajtjes së produkteve tuaja janë të mrekullueshme:

Së pari, duhet të siguroheni që përvoja e klientit tuaj të jetë e përsosur.

Ja pse kjo është e rëndësishme:

Statistikat tregojnë se shumica e klientëve të pakënaqur nuk do t’ju thonë se ata janë të pakënaqur – ata thjesht do të tërhiqen në harresë dhe nuk do ta vizitojnë kurrë më dyqanin tuaj.

Përfitimi i dytë i mbajtjes së produkteve tuaja është marzhet më të mira të fitimit.

Kur blini produkte nga një prodhues, zakonisht i përmbahen një sasie minimale të porositjes.

Për shkak se jeni duke blerë me shumicë, do të merrni një normë të zbritur.

Ju ose mund të qëndroni në marzhin tuaj më të lartë ose të kaloni zbritjen për konsumatorët tuaj, gjë që do të shkaktojë më shumë shitje.

Sido që të jetë, kjo do të thotë më shumë të ardhura për dyqanin tuaj!

E fundit, por jo më e rëndësishmja, mbajtja e produkteve tuaja ju lejon të gozhdoni markën tuaj.

Por nuk ka të bëjë vetëm me konsumatorët që njohin markën tuaj.

Produktet e shpërndara në paketim të markës së dizajnuar mirë, perceptohen të jenë më të dëshirueshme dhe tërheqëse.

Nëse keni një kuti kartoni, të pa shënuar (përveç një etikete transporti në një gjuhë që nuk e kuptoni), si do të ndjeheni?

Ndoshta si sapo keni blerë diçka nga tregu i zi

Por nëse merrni të njëjtin produkt në një paketë të dizajnuar bukur, do të jeni pak më të emocionuar.

Një pikë përfundimtare në markë:

Marka dhe paketimi i mrekullueshëm gjithashtu inkurajojnë konsumatorët të ndajnë produktin tuaj në mediat sociale.

Ju madje mund të përfshini një thirrje për veprim në paketimin tuaj dhe t’u thoni konsumatorëve që të përdorin hashtagun tuaj të markës kur postojnë për blerjen e tyre në mediat sociale.

Tani, përpara se të kalojm në hapin tjetër, le të flasim shkurtimisht për metodn e abonimeve.

Me këtë model biznesi, klienti juaj specifikon nëse ata duan një abonim 3, 6 ose 12-mujor (ose ndonjë mundësi tjetër që ju ofroni).

Ju ose mblidhni të gjithë shumën, ose i faturoni ato çdo muaj.

Gjëja e shkëlqyeshme për këtë model është se ekziston jetëgjatësia e klientit. Klientët tuaj vazhdojnë të paguajnë çdo muaj (duke supozuar se jeni i mrekullueshëm, që sigurisht jeni!).

Pra, një përmbledhje e shpejtë:

 • Dropshipping nuk kërkon kapital dhe është metoda më e lehtë për të filluar, por ka marzhin më të ulët të fitimit dhe markën e dobët.
 • Blerja me shumicë kërkon më shumë kapital para dhe nevojë për paketim dhe dërgim, por ju jep një diferencë më të lartë fitimi dhe markë më të mirë.
 • Dyqanet me abonime mund të jenë ose, dhe ato janë thjesht të gjithanshme.

Pasi të keni zgjedhur një model biznesi për të punuar me të, është koha për të dalë me emrin e biznesit tuaj dhe të regjistroni një domen.

Hapi 3: Bëni një ide biznesi dhe regjistroni “domain”

Emri i biznesit tuaj nuk është diqka shum e rndsishme, por, nëse nuk jeni të kujdesshëm, kjo mund të ndalojë fillimin e dyqanit tuaj online!

Njerëzit janë të fiksuar pas zgjedhjes së një emri. Këshilla jon është që t’i jepni vetes një afat të vështirë 1-2 javë për të zgjedhur emrin nëse vërtet keni ngecur. Përndryshe ju do të kaloni muaj duke u përpjekur ta kuptoni atë dhe kurrë të mos e nxisni fillimin.

Tani, disa këshidlla për t’ju ndihmuar të zgjidhni një emër:

– Zgjidhni një emër me njëfarë domethënie.

Nëse është e lidhur me sektorin në të cilën jeni, jua lehtëson njerëzve që të gjejn biznesin tuaj. Nëse ka një kuptim më të thellë, më personal, ajo do të bëjë një prapavijë të shkëlqyeshme.

Bëni sa më origjinal të jetë e mundur.

Një sipërmarrës me qendër në Kentucky, hapi një dyqan pr të brendshme femrash të quajtur “Victor’s Secret”. Victoria’s Secret ngriti menjëherë një padi kundër tyre.

Bëni një emër me një domain të disponueshëm .com.

Ndërsa .net dhe mbarimet e tjera të domaineve janë duke u bërë më të njohura, njerëzit prapë do të shkruajnë instinktivisht në .com. Ju dëshironi ta bëni sa më lehtë që klientët tuaj t’ju gjejnë!

❌ Mos zgjidhni një emër që është shumë i gjatë.

Emri i biznesit tuaj duhet të jetë 1-3 fjalë, maximum!

Ne do të këshilloinm t’i përmbaheni një ose dy fjalëve. Përsëri, sa më e lehtë të jetë një emër për të shqiptuar dhe shkruajtur, aq më shumë njerëz do ta kujtojnë atë.

❌ Mos zgjidhni një emër biznesi që është një kombinim i fjalëve dhe numrave.Kjo do të thotë, se nuk po përpiqeni të dukeni mashtruese dhe joprofesionale.

❌ Mos zgjidhni një emër që referon një produkt specifik ose linjë produkti.

Ju mund të josheni për ta bërë këtë nëse planifikoni të përqendroheni në përpjekjet tuaja për të shitur vetëm një produkt. Por çfarë ndodh kur vendosni të degëzoheni në të ardhmen? Do të keni ngecur në atë produkt.

Hapi 4: Zgjidhni produkte për të shitur.

Tani keni zgjedhur një sektor,keni një emër biznesi dhe URL. Tani …

Si e kuptoni se çfarë duet shitur?

Lehtë – duke parë provat sociale.

Drejtohuni tek lista me e shitur ne Amazon , dhe shikoni artikujt më të mirë-pranuar nën sektorin tuaj.

Bëni të njëjtën gjë me E-bay .dhe ali expres

Mbani një dokument ose një spreadsheet të të gjitha ideve tuaja. Disa gjëra për tu mbajtur në mend…

 • Shmangni mallrat e markave të njohura (kemi folur për këtë tashmë)
 • Shikoni për një çmim shitje prej $ 50 – $ 100 për produkte të mira
 • Mundohuni të gjeni gjëra me kosto të ulët transporti
 • Zgjidhni diçka për të cilën dini pak mëshum (dhe, preferohet që të keni kujdes)
 • Gjeni gjëra për të cilat mund të përtërini (shikoni në përshtypjet për të parë se çfarë nuk u pëlqen njerëzve për një produkt, atëherë bëni atë që është më mirë)

Pasi të zgjidhni artikujt specifikë që dëshironi të shisni, është koha që të kërkoni furnizuesit tuaj.

Ka shumë furnizues si në AliExpress ashtu edhe në Alibaba, por këtu është ndryshimi, derisa ne aliexpres mund te plini me pakic por me cmim pak ma te lart derisa ne alibaba duet të blini me shumic dhe sa me shum qe blini aq me shum lirim keni.

Në AliExpress:

Por nëse jeni në Alibaba, shumica e artikujve të tyre vijnë me një litim me te madh

Kur kërkoni një furnizues, këtu janë disa këshilla për t’u mbajtur në mend:

 • Komunikoni, komunikoni, komunikoni. Sa më shumë të bisedoni me ta, aq më mirë do të ndjeheni. Dhe mos kini frikë ti merni në telefon.
 • Shmangni furnizuesit me tarifa të larta ose të çuditshme.
 • Sigurohuni që t’i bëni pyetjet herët dhe shpesh. Mbështetja e tyre ndaj klientit është mbështetja juaj e klientit.

Hapi 5: Krijoni faqen tuaj te internetit me një ndërtues dyqanesh në internet

Kur bëhet fjalë për krijimin e një dyqani eCommerce, zgjidhja më pa dhimbje,është Shopify

Tani le t’ju përshkruajmë se si të krijoni një dyqan në internet duke përdorur Shopify.

Hapi 5a: Regjistrohuni për një provë falas

Në Faqen kryesore të Shopify , do të shihni një mundësi për t’u regjistruar falas.

Do të duhet të plotësoni disa detaje, por kjo do t’ju marrë vetëm dy minuta.

Pasi të keni mbaruar, do të ridrejtoheni në pultin tuaj.

Hapi 5b: Zgjidhni një model / temë

Shkoni poshtë nga pulti juaj dhe klikoni në butonin “Rregulloje temën”.

Customize-shopify-theme

Kjo do t’ju sjellë në faqen “Temat”.

Pasi të jeni atje, lëvizni përsëri poshtë dhe klikoni në “Eksploroni tema falas”.

shopify-pa-tema

Këtu do të gjeni rreth 10 tema falas nga të cilat mund të zgjidhni.

Nëse nuk ju pëlqejnë këto, mund të vendosni të paguani për një temë premium.

Pasi të keni zgjedhur një temë, është koha për të hyrë në produktet tuaja.

Hapi 5c: Ngarko produktet tuaja

Ndërtuesi i faqes së internetit të e-commerce të Shopify është goxha miqësore për përdoruesit, kështu që kjo do të jetë një detur eleht

Si të ngarkoni produktet tuaja në Shopify

… thjesht kliko në “Products” në panelin e majtë, dhe pastaj kliko në “Add product”.

Përsërisni derisa të keni prodhuar të gjitha produktet tuaja.

Në krye të plotësimit të informacionit standard, siç janë emri i produktit, përshkrimi, etj, sigurohuni që të jepni përshkrimin të prshtatshm për SEO!

Hapi 5d: Plotësoni faqet tuaja të tjera

Produkte të bëra të gjitha?

E shkëlqyeshme – tani për të plotësuar faqet tuaja të tjera.

Duke përdorur të njëjtin panel të majtë, klikoni në “Online Store”, i cili do të hapë një menu dytësore të opsioneve.

Si të redaktoni faqet në Shopify

Klikoni në “Pages” dhe pastaj “Add page”.

Për të filluar, ju do të dëshironi një faqe “Rreth Nesh”, një faqe “Transporti dhe Shkëmbime” dhe një faqe “Na Kontaktoni”.

Këshillë Pro: Nëse nuk jeni shkrimtar i mir, mos u shqetësoni – ju mund të gjeneroni automatikisht politika të rimbursimit të mostrave, politikat e privatësisë dhe madje edhe kushtet e deklaratave të shërbimit duke përdorur Shopify. nëse keni pyetje ligjore, bisedoni me një avokat

Hapi 5e: Shikoni pjesën tjetër të cilësimeve tuaja

Hapi i fundit para publikimit është të kontrolloni cilësimet tuaja dhe të siguroheni që gjithçka është e saktë.

Në faqen tuaj Pagesë (të cilën e keni përdorur për të gjeneruar politikat tuaja), ju mund të specifikoni nëse dëshironi që klientët tuaj të kontrollojnë si mysafirë ose nëse do t’ju duhet të krijojnë një llogari para se të kontrolloni.

Në faqen tuaj të Ofruesve të Pagesave, mund të aktivizoni mënyra të ndryshme pagese. (PayPal dhe Karta Kreditore janë një ide e mirë! Bitcoin mund të mos jetë i keq.

Në faqen tuaj të Transportit, mund të vendosni tarifa transporti për zona të ndryshme.

Në faqen tuaj të njoftimeve, ju mund të rregulloni postën elektronike që klientët tuaj do të marrin pas përfundimit të një porosie.

Hapi 6: Publiko dyqanin tuaj të ri online në internet!

Keni arritur pjesën e fundit të këtij udhëzuesi se si të filloni një dyqan online

Tani dini se si të krijoni një kompani, si të krijoni uebfaqen tuaj dhe si të përmbushni kërkesat tuaja për shitjen e biznesit në internet.

E gjitha që mbetet ësht të krijoni një plan marketingu për dyqanin tuaj online, për të cilin do të flasim në këtë seksion.

Marketingu i përmbajtjes dhe SEO

Ju ndoshta e dini tashmë këtë, por Optimizimi i Motorit të Kërkimit (SEO) është i mahnitshëm.

Ju mund të keni dy dyqane në internet që shesin të njëjtat gjëra, por do të shihni rezultate të ndryshme nëse vetëm një dyqan është optimizuar apo SEO.

Në fund të ditës, shitja e sendeve në internet është vërtet një lojë e numrave.

Po përpiqeni të maksimalizoni numrin e njerëzve që vizitojnë dyqanin tuaj online.

Dhe maksimizoni shkallën tuaj të konvertimit.

Dhe maksimizoni shkallën tuaj të mbajtjes.

Ju merrni idenë. Kjo është ajo ku futen marketing të përmbajtjes dhe SEO – përmbajtje me cilësi të lartë ju ndihmon të renditni, drejton trafikun në dyqanin tuaj dhe ndërton besim me vizitorët tuaj, gjë që rrit shitjet.

Marketingu i mediave sociale

Një rregull i artë i marketingut: ju dëshironi të keni një prani ku konsumatorët tuaj jan të nvarur nga ju.

Prandaj sigurohuni që të mbani faqet e mediave sociale tëazhuruara dhe aktive!

Ne rekomandojm vendosjen e synimeve për kanalet e ndryshme të mediave tuaja sociale, sepse nëse jeni të qartë se çfarë është ajo që dëshironi të arrini, mund të inxhinieroni mbrapa hapat për të arritur atje.

Rekomandoet që të vini me një kalendar të përmbajtjes.

Ju mund të krijoni dhe planifikoni postimet tuaja para kohe dhe të siguroheni që gjithmonë keni diçka të planifikuar.

Thjesht zgjidhni një kanal që së pari doni të përqendroheni dhe filloni në të vogël.

Paguaj-për-klikim (PPC)

Shumica e sipërmarrësve për herë të parë kanë hezituar të provojnë PPC (sepse janë të shqetësuar se do të përfundojnë duke shkatërruar buxhetet e tyre).

Si duhet të shpenzoj për PPC? A është e shtrenjtë të ekzekutoni këto reklama?

Kjo varet disa ka dyqane e-commerce që shpenzojnë $ 10mij ose më shumë në muaj.

Për dikë që nuk është mirë i njohur me PPC, kjo mund të tingëllojë si një shumë e çmendur parash.

Por, sikur të ju thoja që këto kompani kanë një ROI fitim 100% në reklamat e tyre PPC, do të thotë se ata marrin shitje me vlerë 20 mij dollarë për çdo 10mij $ që ata vendosin në PPC?

Pra ku shpenzim i reklamës prej $ 10mij nuk tingëllon më aq marrëzi, a është ashtu?

Epo, ja disa lajme të mira:

Sipas Raportit të Ndikimit Ekonomikt ë Google, bizneset bëjnë mesatarisht 2 dollarë të ardhura për çdo 1 $ që ata shpenzojnë në AdWords.

Pra, edhe nëse nuk jeni një magjistar në PPC dhe reklamat tuaja janë mediokre, ju prapë mund të fitoni një fitim të mirë nga ata.

Gjithashtu, mos harroni se PPC nuk kufizohet vetëm në AdWords – keni edhe reklama në Facebook dhe menira te rjera reklamimi.

Marketingu me e-mail

Siq përmendm më lart bizneset, mesatarisht, bëjnë 2 dollarë për çdo 1 $ që ata shpenzojnë në Adwords?

Epo, me çdo biznes 1 dollarë që shpenzojnë në marketing me email, ato pëjn 44 dollar .

Po, ju e lexuat mir. 44 dollarë për 1 dollarë. Makinë parash!

Mos lejoni që dikush t’ju tregojë se marketingu me email është i shkollës së vjetër, i vjetëruar, ose i mërzitshëm … është në të vërtetë i fuqishëm dhe efektiv, dhe një nga llojet më fitimprurës të marketingut që ekziston.

Marketingu i ndikimit

Marketingu i influencës mund të paguajë dividentë të mëdhenj…

… nëse e bëni mirë.

Planifikoni marketingun tuaj

Pra, kemi mbuluar shumë terren përsa i përket strategjive të marketingut, dhe është e kuptueshme nëse ndiheni pak të mërzitur në këtë pikë.

Gjithçka që ju nevojitet është një plan i nivelit të lartë i cili do t’ju lejojë të keni një pamje të shpendëve për gjithçka që po ndodh.

Filloni duke përcaktuar qëllimet tuaja financiare për vitin. Sa të ardhura doni të godisni?

Pastaj prisheni dhe kuptoni qëllimin tuaj të të ardhurave mujore.

Bazuar në vlerësimet, përpunoni sa produkte ju duhet të shesni çdo muaj.

Pasi të dini se sa keni nevojë për të shitur, filloni të punoni në planin tuaj të veprimit.

Një fjalë e fundit për hapjen e një dyqani online

Para se të prfundojm, këtu është një këshillë e fundit:

Mos prisni për atë moment “perfekt”.

Thjesht shkoni përpara dhe filloni dyqanin e juaj online sot!

Siç e ka thënë George Patton, një plan i mirë i ekzekutuar dhunshëm tani është më mirë sesa një plan i përsosur i ekzekutuar javën e ardhshme.

Ju mund t’i thoni vetes se do të filloni biznesin tuaj në internet javën e ardhshme kur gjërat janë më pak të zënë në punë.

Por javën tjetër, ju mund të jeni me gripin. Kështu që ju e shtyni atë prseri

Dhe javën pas? është ditëlindja e partnerit tuaj, kështu që ju e shtyni përsëri.

Asnjëherë nuk do të jetë koha e prkrier pr të filluar. Prandaj ndaloni së prituri për atë moment, dhe thjesht bëni ate që sot!